mar

Mindfulness

ATENCIÓ CONSCIENT I PLENITUD

Des de la mirada interior les persones necessitem un espai on retrobar la connexió amb nosaltres mateixes, a través del silenci i de l’atenció conscient: adonar-nos que som aquí i que és ara. Qui sóc?

mindfulness2.jpg

Mindfulness ens ensenya a descobrir la connexió ment-cos; escoltar el nostre cor, aprendre a distingir el que penso i el que sento; a decidir el que és millor en cada situació sense el condicionament del que els altres diuen; a acceptar el que la vida m’ofereix i a agrair-ho. Descobrir la nostra connexió amb la totalitat, la Vida.

Des de la mirada exterior la complexitat de la vida actual ens posa en una situació de tensió constant: l’erosió de l’entorn natural i els efectes que produeix, les crisis econòmiques, polítiques, familiars i socials. Quin és el meu lloc en el món?

L'atenció conscient ens permet sentir-nos segurs en les nostres decisions, i acceptar que el resultat no és el que desitjàvem o esperàvem; aprendre a ser conscients dels nostres actes i dels efectes que aquests tenen en els altres i que no sempre són el que pensàvem; a no sentir-nos culpables, però si responsables; a acceptar l’error, la confusió, a demanar perdó i perdonar-nos; gosar ser nosaltres mateixes, amb les nostres debilitats, amb les nostres qualitats.

A través de la pràctica del mindfulness comencem a trobar la pau interior, la compassió i la llibertat, i a partir d’aquí expressar aquestes qualitats en el món: en les relacions personals, professionals, d’amistat...

Quan expressem l’Amor i la Compassió en tots els actes de la nostra vida, contribuïm a transformar el món.

ACTIVITATS SETMANALS:

Entrenarem el estar present i conscient en cada moment de la nostra vida. Acollir qualsevol cosa que sorgeixi en la nostra experiència, amorosament i sense avaluació ni judici, a obrir el cor per fer-nos més amics de nosaltres mateixos i permetre que sorgeixi la compassió cap als altres.

mindfulness3.jpg

Les sessions tenen l’estructura següent:

 1. Explorar el cos: consciència corporal.
 2. Relaxació del cos.
 3. Pràctica de l’atenció plena i conscient.
 4. Teoria i reflexió.
 5. Compartir.

Si bé es pot assistir a les sessions amb alternances, és aconsellable realitzar sessions continuades per tal d’observar-ne els beneficis. Aquests beneficis els podem resumir en: major consciència de les coses que ens passen, del que pensem i de com ens afecta en les relacions, en les tasques que desenvolupem, en el nostre estat d’ànim i en com experimentem la vida.

Per més informació: Teràpies amb sentit.
Clara Garcia 607 329 111
Preu: 10 euros/sessió.

Meditació

Des de una visió practica en la vida diària, meditar ens pot ajudar en el nostre dia a dia a trobar respostes, a trencar amb creences que ens limitant a ser una mica més lliures.

Per tal que puguis determinar si et pot anar bé conèixer la meditació et proposo que llegeixis aquestes set afirmacions i consideris si alguna és certa en el teu cas.

mindfulness_0216.jpg
 1. A vegades sento que no em puc treure del cap una idea o un pensament que em persegueix obsessivament.
 2. Em trobo sovint revisant fets que ja han succeït i que no puc alterar, o bé amb una ansietat sostinguda per com anirà alguna activitat que m'espera en el futur.
 3. Hi ha trets o actituds en mi que em desagraden, però que considero que res ni ningú no les podria canviar.
 4. Em molesta que em portin la contrària en algun assumpte o tema sobre el qual no tinc cap dubte.
 5. No hi ha mai res que m'acabi de satisfer del tot. Continuo buscant inútilment.
 6. Sóc infeliç quan les coses no surten com jo voldria.
 7. Necessito poder sentir que controlo les circumstàncies que m'afecten.

Meditar no és només per aquelles persones espirituals, calmades, que tenen temps... La meditació potser una eina a tenir en compte si vols viure una vida sense estres, nervis, angoixes, addiccions...

La meditació no és un curs més, un coneixement més, és una eina que l'has d'aprendre a utilitzar, l'has de practicar i l'has de incorporar en la teva vida diària.

ACTIVITATS SETMANALS:

Practicarem la meditació des de l'acceptació del moment present, junt amb els guardians de la meditació que són l'amabilitat, l'humiliat, i la perseverança.

Observarem les resistències que podem trobar en les nostres practiques.
Treballarem la confiança, la voluntat, el silenci, l'entrega, el sentir.

Per més informació: Teràpies amb Sentit
Clara Garcia 607 32 91 11

Alimentat amb Consciència

mindfulness_0216.jpg

Parlar de consciència, és, parlar de coneixement.

En aquestes sessions, coneixeràs com millorar la teva relació amb els aliments gràcies a la saviesa del cos.

Connecta amb el cos, el cor i la ment i desenvolupa aquesta capacitat que hem perdut pel camí. Les pràctiques de MINDFULNESS ens ensenyaran a posar tota l'atenció de manera intencionada, en tot allò que succeeix en aquest moment, i així poder respondre a les nostres necessitats.

No importa l'edat ni la relació que tinguis amb l'aliment tant per excés com per defecte, si vols millorar la teva relació amb l'alimentació vina i aquí trobaràs eines per fer-ho.

No és una qüestió de fer les coses de pressa o a poc a poc ni de ser més o menys espiritual és qüestió de fer les coses amb consciència.

ACTIVITATS SETMANALS:

Per més informació: Teràpies amb Sentit
Clara Garcia 607 32 91 11