mar

Eines com ...

L'eneagrama, l'ecologia mental la PNL ens poden ajudar a fer la vida més fàcil.
La vida continua, els problemes hi són, però la manera de viure-la i de viure'ls la tries tu.
Amb aquestes eines et podràs coneixer millor a tu i als altres.

Descobrint com funciona la teva ment i els programes que s'hi amaguen podràs afrontar millor la vida.
La vida no és el problema, els que t'envolten tampoc, és la nostra ment la que ens fa sentir el que sentim i buscar a fora el que no trobem a dins.

Deixa enrere el passat, no t'amaguis en el futur, ja que el passat és mort i el futur no existeix. Viu i gaudeix del present ja que és l'únic que tens.

Conèixer-te a tu i conèixer als altres és la millor manera de poder ajudar i ajudar-te, saber el que pots exigir-te a tu i als altres.

Programació Neuro Lingüística o PNL

L'objectiu de la PNL és observar, detectar i modificar els programes interns que tenim.
Com m'organitzo per relacionar-me amb els demés, quines habilitats tinc, quines habilitats no utilitzo. És a dir com puc canviar allò que no m'agrada.
Observarem com s'expressa el cos, quin llenguatge utilitzo, que estar passant en el meu cap perquè digui el que dic.
Moltes vegades no donem importància allò que diem ni allò que pensem i és tant important la coherència amb el llenguatge i el pensament, amb el llenguatge verbal i el corporal, per tenir més credibilitat tant per qui tenim davant com per nosaltres mateixos.
La PNL ens pot ajudar a canviar aquest programes inconscients.
Podem descobrir quines son aquelles creences que ens limiten per poder-les canviar. Ens ajuda a trobar aquells recursos que necessitem per portar a terme els nostres objectius. I amb protocols adequats podrem deixar enrere addiccions, fòbies, etc.

Ecologia mental

Amb la ecologia mental aprenem les estratègies que té la ment per fer-nos creure que tot ho sap i ens ajudarà a buscar la solucions als nostres problemes ...
Però de quina manera? Doncs tota la informació que té es basa amb experiències del passat, amb experiències d'altres persones, i dependrà en l'entorn que hem viscut, la educació que hem rebut. Per tant si volem saber quelcom del passat és ella la que té la informació però si volem saber alguna cosa del present o futur ella no té cap informació.
La ment projecta el sentit de la teva vida fora de tu, tendeix a dir-nos com, quan i on, i fins i tot pot dir-nos com pensen els demés, el que senten, el que ens diran ...
Ens fa creure que sap com ser feliç, com si existís una tècnica o una fórmula que et dones la felicitat. Sap qui ens pot fer feliç, com si la nostre felicitat depengues dels demés.
La ment ens limita, ens jutja, ens culpabilitza, ens esgota en definitiva es posa malalts.
Tu ets l'únic responsable i de tu dependrà la teva felicitat.

L'Eneagramaeneagrama

L' Eneagrama és un altre eina pel coneixement d' un mateix i dels qui ens envolten. Un mapa, una guia que ens revela 9 tipus de personalitat i com aquest 9 tipus es relacionen entre sí.
L'Eneagrama parla de les coses inconscients que ens succeeixen a cada eneatip, a cada estil de personalitat i que no som conscients.
Quina es la verdadera realitat?
Cada eneatip té una forma concreta de percebre la realitat, ningú de nosaltres percebem la realitat de la mateixa manera, doncs estem condicionats de una manera o un altre.
Som 9 estils de personalitat, 9 formes de veure la vida, 9 maneres de comunicar-nos, no tothom resolem els conflictes de la mateixa manera, ni ens afecten igual, ni pensem, ni escoltem, ni sentim. Cada un de nosaltres som diferent. Per tant si ens coneixem millor podem canviar allò que no ens agrada, i si coneixem millor els demés podrem entendre'ns i comprendre'ls millor.